Ga voor betere videokwaliteit met een SDI kabel

Ga voor betere videokwaliteit met een SDI kabel

Wanneer u HD video’s wilt maken dan gebruikt u hiervoor bij voorkeur een SDI kabel. SDI staat voor Serial Digital Interface. Nu weet u waarschijnlijk nog niet veel meer. Maar het is kort  gezegd een simpele manier om video van hoge kwaliteit te versturen. Ideaal dus bij livestreaming op locatie en ook voor het maken van een video die later op uw website wordt geplaatst of die u op locatie wilt gebruiken bij het geven van een presentatie.

Hoge kwaliteit video verhoogt de kijkbeleving

Wanneer u moeite doet om een video te maken voor of over uw bedrijf dan is het natuurlijk wel fijn als het resultaat naar tevredenheid is. Natuurlijk gebruikt u een goede camera en niet uw smartphone of tablet. Natuurlijk zorgt u ervoor dat u voor het maken van de video de juiste locatie uitkiest. En u heeft een Capture Card waarop u de video bewaart zodat deze op een later moment online kan worden gezet, bijvoorbeeld op uw website of op het intranet als de video voor intern gebruik binnen uw bedrijf is bedoeld. En dan is er dus nog iets nodig: namelijk de SDI kabel.

Wat doet de SDI kabel?

Een (high definition) SDI kabel is een hoogwaardige coaxkabel waarmee u een opname apparaat zoals een camera kunt koppelen met een apparaat waarmee u de beelden verstuurt of opslaat. Zo kunt u dus live beelden streamen maar ook een opname maken voor later gebruik. Voor televisie uitzendingen op locatie wordt er bijvoorbeeld gebruik van gemaakt. Maar niet alleen professionals hebben het gemak van SDI kabels ontdekt, ook steeds meer amateur- en semiprofessionele filmers maken er graag gebruik van.

Optimale beeld- en geluidskwaliteit met een SDI kabel

Wanneer u bij het maken en streamen van een video gebruik maakt van een SDI kabel voorkomt u dat het beeld hapert of dat de geluidskwaliteit matig is. Houd er wel rekening mee dat bij buitenopnames achtergrondgeluiden of bijvoorbeeld harde wind het geluid kunnen beïnvloeden. Maak eventueel eerst een testopname om te controleren of het geluid acceptabel is. Zoek anders een wat meer beschutte plaats. Het zou immers jammer zijn als u niet of niet goed te verstaan bent.

Kan ik een SDI kabel zonder meer gebruiken?

Een HD SDI kabel is geschikt voor ‘plug and play’. Dat betekent dat u alleen de kabel hoeft aan te sluiten. Veel moderne apparaten hebben een HDMI uitgang, hiervoor zijn converters verkrijgbaar, ook in de webshop van Movision Producties, waardoor u de kabel probleemloos kunt aansluiten. De kabel dient altijd een solide kern van koper te hebben, maar dat is bij de kabels in ons assortiment uiteraard het geval. Het enige nadeel van een SDI kabel is dat de maximale kabel lengte 30 meter is. Maar aangezien vandaag de dag vrijwel uitsluitend draagbare apparatuur wordt gebruikt zoals laptops en capture cards is dit vrijwel nooit een probleem. Eventueel kan de maximale lengte worden verdubbeld door twee kabels door middel van een koppelstuk aan elkaar te zetten.

Een SDI kabel online kopen

Wilt u een SDI kabel kopen, dan kunt u daarvoor terecht in de webshop van Movision Producties. Hier vindt u ook alle overige benodigdheden voor het opnemen van video’s en het verzorgen van live streaming. U kunt uw bestelling direct online regelen en veilig betalen. Uw order wordt dezelfde dag verwerkt als deze vóór 17.00 uur bij ons binnen is. U heeft uw SDI kabel dan de volgende werkdag al in huis. Als u vragen heeft dan kunt u ons bereiken via de live chat op de website of bel ons op telefoonnummer 070 20 600 22.

Bel me vandaag terug